Mėnesio archyvas: 2017 m. lapkričio mėn.

Suspausto oro įranga – ką rinktis?

Suspaustas oras plačiai naudojamas tiek kasdieniams darbams, tiek pramonėje, pvz., autoservisuose. Šiuo principu dirba veržliasūkiai, šlifavimo mašinos, veržliarakčiai, pneumatiniai plaktukai ir kiti įrankiai. Suspausto oro įranga skiriasi savo technine charakteristika, panaudojimo sritimis, galia ir darbo intensyvumu. Jei minėtoji sritis jums kelia klausimų, siūlome pasitarti su įmonių, kuriose parduodami kompresoriai, konsultantais, kurie atsakys į jūsų klausimus ir padės priimti tinkamiausią sprendimą.

Kas yra kompresorius ir kam jis reikalingas?

Kompresorius – tai specialus įrenginys, kuris, naudodamas variklį, suspaudžia orą. Kad įrangai nereikėtų nuolatos dirbti, suspaustas oras yra kaupiamas specialioje talpykloje (resiveryje). Resiveris reikalingas tam, kad kompresorius dirbtų tik tuomet, kad tam yra būtinybė, siekiant palaikyti numatytą slėgį suspausto oro sistemoje. Kompresoriai skirti įrangai, kurios veikimui būtinas aukšto slėgio oras.

Apie kompresorių tipus ir skirtumus

Kompresoriai skirstomi į stūmoklinius ir sraigtinius. Stūmokliniai kompresoriai yra populiariausias kompresorių tipas, itin plačiai naudojamas autoservisuose. Minėtojo tipo įranga paprastai pasirenkama, kai reikalingas slėgis neviršija 15 barų, o oro poreikis – 2000 l/min. Priklausomai nuo konkrečios situacijos, galima rinktis stūmoklinius kompresorius su tiesiogine arba diržine pavara. Sraigtiniai kompresoriai naudojami nepertraukiamai suspausto oro gamybai. Tai ilgaamžė ir ekonomiška darbo įranga, pasižyminti tylesniu darbu, tiekianti švaresnį orą ir turinti elektroninį valdymą. Paprastai sraigtiniai kompresoriai komplektuojami su oro džiovintuvu-aušintuvu, slėgio reguliatoriumi, smulkaus valymo filtru ir automatinio valdymo bloku. Profesionali įranga užtikrina nepertraukiamą darbą ir dažniausiai išjungiama tik atėjus planinio techninio aptarnavimo laikui.

Skaityti toliau