Mėnesio archyvas: 2018 m. sausio mėn.

Ką supranta tie, kurie keliasi į užmiestį

Išgirdus apie tai, kad statomas naujų daugiabučių kvartalas Vilniuje, tikriausiai į galvą nešauna naujas rajonas Senamiestyje ar Žirmūnuose. Žinoma, nes čia jau yra pakankamai pristatyta. Tad galima įsivaizduoti, kad tai miesto plėtra ir nauji pastatai statomi kažkur toliau. Senamiesčio gerbėjai nesupranta tų, kurie išsikrausto į Pašilaičius ar kitas tolimas vietas, o išsikraustantieji tikina, kad žino ir supranta daugiau už pirmuosius. Kokia logika jie vadovaujasi?

Miestas plečiasi, o laikas eina greitai

Taigi, nauji daugiabučių kvartalai dygsta tarytum priemiesčiuose, ir tai kai ką atbaido. Tačiau nueikite pas Žirmūnų senbuvį, gyvenantį 100 metų senumo troboje. Paklauskite jo, kaip atrodė jo vaikystė Žirmūnuose? Ir jus jums atsakys, kad ilgoji Žirmūnų gatvė palei upę buvo žvyrkelis. O aplink jo troba plytėjo pelkynai, kai kur stovėjo vienas kitas namas. Ir tik vieną dieną netikėtai lyg iš giedro dangaus šiame priemiestyje buvo pradėti statyti daugiabučiai. Tas žmogus pasakys, kad centras išties netoli, nors tada atrodė, kad atsikraustė į priemiestį. Dabar tai jau kone centrinis rajonas. Taip vyksta didmiesčiuose, taip jie plečiasi.

Priemiestis – geresnė investicija nei koks mažas kaimas

Skaityti toliau

Uždarbiavimas po studijų

Sakoma, studento duona nelengva, o kišenėse švilpia vėjai. Tam, kad ant tos duonos ir nuo jos liktų daugiau, o vėją užgožtų centų skambėjimas, kai kuriems studentams įvairios paslaugos po paskaitų laisvu metu tampa uždarbio šaltiniais. Tie, kam pinigų labai reikia, visada randa būdą bent kažkiek užsidirbti. Štai keletas pavyzdžių, ką dirba studentai laisvu metu.

Korepetitoriaus paslaugos

Tikėtina, kad studijuojant aukštojoje mokykloje kažkokį konkretų mokslą, pastebėsite, kad galbūt galite kažką mokyti. Gal studijuojate informatiką ar aukštąją matematiką? Tuomet šių dalykų galite pamokyti papildomai moksleivius. Tokios korepetitorių paslaugos yra populiarios tarp tų, kam reikia nuolat pasivyti klasiokus, kam reikalinga aiškesnė pagalba. Taip pat tiems, kas ruošiasi olimpiadoms, pretenduoja į geriausius egzaminų rezultatus ir pan. Nors dabar studijų baigimas dažnai ir nebegarantuoja išvis kažkuo geresnio pragyvenimo nei tų, kurie nieko nebaigę, visgi tikimasi geresnio gyvenimo, kažkur po mokyklos įstojus mokytis. Taigi ir lietuvių gimtosios, anglų, rusų, matematikos, istorijos, chemijos, fizikos ir kitų mokslų korepetitoriai moksleiviams vis dar yra reikalingi.

Namų tvarkymas

Skaityti toliau