Mėnesio archyvas: 2021 m. sausio mėn.

Ar verta ir kaip skolintis iš kitų žmonių?

SkolosPritrūkus pinigų daugelis žmonių jaučiasi labai nesaugiai. Juk finansinis stabilumas yra vienas reikalingiausių potyrių, kurio siekia kiekvienas žmogus. Tiesa, šiuo metu pasiskolinti yra gana paprasta, tad nereikia pergyventi, kad pritrūkus pinigų nebus galimybių kaip galima išspręsti problemas. elektronika.lt puslapyje galima rasti informaciją apie savitarpio skolinimosi platformas, kurios sulaukia vis daugiau dėmesio ir dažnai vadinamos geriausia alternatyva tiems, kurie nori skolintis ne tik saugiai, tačiau ir pigiai.

Skolintis iš žmonių – drąsiau?

Daugelis skolininkų teigia, kad dažniausiai žmonių tarpusavio skolinimosi platformos suteikia kur kas daugiau pasitikėjimo. Kodėl? Paprasčiausiai atrodo, kad skolinantis iš žmogaus, o ne įmonės visada bus galima kur kas greičiau rasti kompromisą tokiu atveju, kai skolos nepavyksta grąžinti laiku. Žinoma, ir čia yra saugumo mygtukas ir čia reikia atitikti tam tikras sąlygas, kuriomis teikiama paskola, tačiau taip – dažniausiai žmonės yra kur kas laisvesni paskolas nukelti arba perteikti, keisti grąžinimo sąlygas taip, kad kiekvienam tiktų labiausiai.

Žinoma, tai nėra taisyklė, kadangi kai kurie skolina labai griežtai. Tačiau, visgi, daugeliui žmonių svarbu, kad tas laisvumas būtų ir iš žmogaus jį gauti dažniausiai kur kas paprasčiau nei įmonės.

Sąlygos – rimtos ir jų laikytis reikia

Skaityti toliau

Priežastys, kodėl saulės elektrinė turėtų puošni kiekvieną namą

https://www.solet.lt/technics/

Saulės elektrinių populiarumas gali kai kuriuos stebinti. Brangu, tačiau paklausu. Tokia situacija gana reta. Saulės elektrinių populiarumas smarkiai išaugęs, tačiau kai kurie susilaiko nuo tokių sprendimų. Apie saulės elektrines daugelis turi savo nuomonę. Kartais ji ne pati geriausia. Kodėl kai kurie nenori įsigyti saulės elektrinių? Galima sakyti, jog tai dėl žinių stokos. Kaip galima suprasti, jog saulės elektrinė ekonomiškas ir ekologiškas sprendimas tuomet, kai apie saulės elektrinę yra mažai žinoma. Saulės baterijos naudingos ir nekenksmingos, todėl įsigyti apsimoka. Priežasčių, kodėl naudinga įsigyti saulės elektrinę yra daug. Naudinga žinoti bent pagrindines:

● Saulės elektrinė padeda sutaupyti. Tai ekonomiškas variantas, todėl svarbu atsižvelgti į tai, ar yra poreikis sutaupyti. Kartais netaupoma. Pasitaiko, jog žmonės leidžia sau gyventi laisvai, todėl negalvoja apie pinigus. Na, tokiems žmonėms galbūt tai bus nereikalinga. Visgi, reikia pripažinti, jog dauguma žmonių taupo, todėl saulės elektrinė reikalinga. Nemokėti už elektrą norėtų daugelis, tačiau kai kurie apie saulės elektrinę net nesvarsto. Kodėl? Nes tai brangu. Saulės elektrinių kaina atbaido kai kuriuos, tačiau tie, kurie skaičiuoja, supranta, jog įsigyti apsimoka. Pirkti saulės elektrinę apsimoka tuomet, kai reikia sutaupyti.

Skaityti toliau

Patarimai pirmą kartą imant paskolą būstui

Kredito unijaJei planuojate greitu metu įsigyti nuosavą namą arba butą, jums tikriausiai bus reikalinga kredito unija busto paskola – toli gražu ne kiekvienas gali pakloti iš savo kišenės tiek pinigų, kiek šiais laikais kainuoja nekilnojamasis turtas Lietuvoje. Perkant nekilnojamąjį turtą tikriausiai yra ne taip svarbu kokį namą ar butą perkate (nors tai žinoma taip pat yra svarbu), tačiau tai, kokiomis sąlygomis imate jam paskolą. Paskola tikrai bus didelės sumos, taip pat turėsite įnešti nemažą sumą savo pinigų kaip pradinį įnašą, įsipareigosite daugeliui metų į priekį. Todėl tikriausiai reikėtų pasidomėti kokių klaidų nedaryti skolinantis nekilnojamam turtui iš banko ar kredito unijos, nes visos klaidos kainuoja labai brangiai.

Pirmas patarimas kurį galime jums duoti – pradėkite kuo anksčiau taupyti. Kuo daugiau pinigų pradiniam įnašui susitaupysite, tuo mažiau reikės skolintis. Tai reiškia, jog galėsite paskolą imti trumpesniam laikui, todėl gausite palankesnes sąlygas ir rezultate sumokėsite mažiau palūkanų. Nors keli procentai ir gali atrodyti kaip nedidelė suma, tačiau ilgoje perspektyvoje tai sudaro daug pinigų. Be to, didesnis pradinis įnašas apskritai padidina jūsų šansus gauti paskolą – pvz. jei uždirbate mažai arba jūsų pajamos yra nepastovios. Nors mes tikrai nerekomenduojame skolintis jei neturite pastovių pajamų arba aiškios ateities perspektyvos. Visiškai netekus pajamų jūs vis tiek būsite įsipareigojęs bankui ir privalėsite palūkanas bei įmokas mokėti kiekvieną mėnesį, o tai gali tapti nepakeliama našta.

Skaityti toliau

Svarbiausios priežastys vartojimo paskolai imti

Vartojimo paskola yra ganėtinai universali ir lanksti. Anaiptol nei būsto paskola, vartojimui skirti pinigai gali būti panaudojami įvairiems tikslams, o ne vienam nustatytam, todėl galima džiaugtis bet kokių norų bei svajonių išpildymu. Kadangi tokia paskola yra kur kas mažesnė, dažniausiai ir jos grąžinimas užtrunka ne tiek jau ir daug, tačiau galimos pasiskolinti sumos užtenka tam, kad būtų galima džiaugtis ir nauju automobiliu ar atostogomis. Yra labai daug priežasčių pasiskolinti, kurios yra svarios ir gali padėti pagerinti gyvenimo kokybę. Asmeninė paskola tiks ir netikėtoms situacijoms spręsti, kai staiga prireikia pinigų, ir planuotiems pirkiniams, kuriems santaupų neužtenka.

Vartojimo paskolaLabai dažnai vartojimui skirtos paskolos itin tinka automobilio pirkimui. Vieni renkasi naują, kiti perka panaudotus modelius, todėl nuo to priklauso kokia sumą teks pasiimti. Kai kuriems gali prireikti tiek, kiek kainuos automobilis, o kitiems tiesiog reikia papildomos sumos, kurios pritrunka. Svarbiausia iškart nusižiūrėti automobilį, modelį ir nusistatyti kainą, kad nereikėtų imti per didelės ar per mažos paskolos. Automobilių paskolos yra viena geriausių investicijų, nes transportas kasdienybėje labai svarbus atliekant daugelį veiksmų, įskaitant važiavimą į darbą, parduotuvę ar vežant vaikus į mokyklas ar darželius.

Skaityti toliau

Kaip pasirinkti tinkamiausią rankų kremą savo odai?

Rankomis pasirūpinti būtina, nes jos nuolat būna atidengtos, todėl jas nuolat veikia šaltis, vėjas, saulės spinduliai. Oda sausėti gali ir nuo dažno jos plovimo, dezinfekcinių priemonių naudojimo, todėl tam, kad pavyktų džiaugtis švelniomis rankomis ir nekankintų perštėjimas, reikalingi rankų kremai. Prieš pasirenkant tinkamą priemonę, svarbu susipažinti su odos būkle. Jeigu reikalingas kremas po to, kai naudojamos depiliacijos priemonės, tai reikėtų rinktis raminančius produktus ir dažniausiai depiliuojamoms rankų vietoms tinka visam kūnui naudojami produktai. Plaštakoms naudojami būtent rankų kremai, kurie dažnai nebūna brangūs, tačiau išsirinkus gerą produktą yra labai veiksmingi. Taigi, kaip pasirinkti tinkamai?

Rankų kremaiRankų kremai gali būti pasirenkami pagal tokį faktorių kaip sudėtis. Atsižvelgus į odos tipą, jos dabartinę būklę, galima greitai suprasti kokių ingredientų jai reikia, ir kokio tipo kremas turėtų būti. Tarkime, jei rankos labai sausos, peršti, atsiranda pleiskanojimas, tuomet reikia riebesnio kremo, kuris užtikrintų tinkamą odos maitinimą. Tokiame kreme gali būti sviestmedžio aliejus, šaltalankių, vitamino E ir panašių ingredientų, kurie padės ne tik pamaitinti, bet ir apsaugoti odą. Puikiai drėkinant odą galima džiaugtis ir lėtesniu jos senėjimo procesu, todėl pavyks džiaugtis jaunatviška išvaizda kur kas ilgiau.

Skaityti toliau