Mėnesio archyvas: 2023 m. lapkričio mėn.

Ar atkurti prarastus dantis yra būtina?

Graži šypsena gali suteikti žmogui kur kas daugiau pasitikėjimo savimi, tad natūralu, kad dažnas stengiasi dėti kuo daugiau pastangų, kad jo dantys visada būtų sveiki ir gražūs. Džiugu, kad tėveliai tinkamai ugdo savo vaikučius nuo pat vaikystės, kad reikia rūpintis visa burnos ertme ir tokiu atveju ligos bus retas gyvenimo palydovas.

Tiesa, kartais vis tiek, dėl prastos genetikos arba traumų – ortodontai yra reikalingi. Džiugu, kad šiuo metu atkurti prarastus dantis yra taip paprasta. Yra ne vienas metodas ir gerai, kad dažnas supranta, kad gyvenimas be dantų – tai yra ne tik estetinė problema, tačiau ir fizinė, kuri gali sukelti žmogui tikrai gana daug problemų.

Problemos kyla praradus ne tik visus dantis, tačiau ir kelis bei vieną, tad svarbu yra skirti savo burnos ertmei kuo daugiau dėmesio nepriklausomai nuo to – kiek dantų neteko ir tuo pačiu kokia yra jų netekimo priežastis. Netekus bet kokio dantų skaičiaus – kramtymas tampa tikrai gana sudėtingu ir varginančiu darbu. Pirmiausia, tai ne tik kramtyti yra sunku, tačiau taip pat ir atsiranda labai daug virškinimo problemų, kurios gali sukelti jums apsunkimo jausmą, žinoma, taip pat dažniausiai skauda skrandį.

Skaityti toliau