Mėnesio archyvas: 2013 m. lapkričio mėn.

Ekranų keitimas

Perkant kompiuterį pirmiausia reikia atsižvelgti, kad gali prireikti pakeisti tam tikras detales. Kai prieš perkant bet kokį kitą elektroninį prietaisą, ar netgi tokį pirkinį kaip automobilį, geriau rinktis tokį kurį sutaisyti nereikėtų ieškoti detalių kažkur užsienyje ar mokėti didelės sumos už tą detalę norint ją pakeisti. Viena dažniausia priežasčių, kodėl genda pavyzdžiui nešiojamieji kompiuteriai, tai būtent dėl ekrano.

Ekranas neretai sudaužomas nepataisomai, arba kyla problemų su jo matrica. Tada reikalingas ekrano keitimas, kai reikia jį pakeisti nauji. Tada reikia susižinoti esamo ekrano modelį ir pirkti,  tikintis jog šis bus patvarus ir negendantis. Kur kompiuterio ekranas kainuotų nebrangiai ir būtų patvarus? Vieningo atsakymo nėra, nes dažniausiai žmonės taiso savo kompiuterius kokiose nors įmonėse, kuriose ir parduoda minėtąjį ekraną, ir paima dar pinigų už jo pakeitimą, nors neretai tai atlikti ypač paprasta ir nesunku.

Skaityti toliau

Dell kompiuteriai

Kiekvienam, planuojančiam įsigyti naują kompiuterį, iškyla klausimas: kokį rinktis? Pasirinkimas tikrai platus: tai gali būti ir nešiojami Dell kompiuteriai ar stacionarūs kito gamintojo kompiuteriai. Visų pirma, renkantis naują kompiuterį, reikėtų atkreipti dėmesį į šiuos dalykus:

Pirmiausia nuspręskite, ar jums kompiuteris bus reikalingas vienoje vietoje, pavyzdžiui, namuose ar biure, ar jums patogesnis variantas – nešiojami kompiuteriai. Pastarasis variantas paprastai kainuoja brangiau, lyginant tokius parametrus turinčius stacionarius ir nešiojamus kompiuterius. Taigi, kainos atžvilgiu palankiau pirkti stacionarų kompiuterį. Be to, stacionarūs kompiuteriai paprastai būna galingesni, tačiau, žinoma, šiandien aktyviam žmogui nešiojami kompiuteriai tiesiog nepakeičiami.

Kai nuspręsite, kokio kompiuterio norite, kitas dalykas, į ką svarbu atkreipti dėmesį, tai kompiuterio procesorius. Visai neseniai atsirado Intel i3, i5 ar i7 serijos procesorių, kuris tikrai bus pakankamai galingas. Šie procesoriai puikiai tiks ir darbui, ir kasdieniams einamiesiems darbams bei žaidimams.

Skaityti toliau

Rūbai internetu: kodėl verta pirkti būtent čia?

Vis šaltėjant orams, dažnam mūsų tenka pasipildyti savo drabužių atsargas šiltesniais rūbais. Ne visada turime laiko vaikščioti po parduotuves, ieškant patinkančių drabužių, todėl bene geriausia išeitis – rūbai internetu. Kodėl verta pirkti būtent čia?

Atšalus orams vis daugiau laiko praleidžiame namuose ir vengiam išeiti į lauką. Nieko nuostabaus, juk namuose daug jaukiau ir šilčiau, kai už lango stūgauja vėjas. Net ir tuomet, kai reikia nusipirkti naujų drabužių, šaltuoju metų laiku į lauką eiti nesinori, taigi bene geriausia išeitis – drabužių nusipirkti tiesiog internetu. Drabužiai gali būti užsakomi ir gaunami neišeinant iš namų – tereikia susirasti internetinę parduotuvę, kurioje gausu jums patinkančių prekių, joje užsiregistruoti ir užsisakyti prekes. Viskas labai paprasta ir prekių galima užsisakyti vos per kelias minutes. Kartais, perkant iš užsienio internetinių parduotuvių, prekės atkeliauja ne taip greitai, ir gali tekti gerokai palaukti – kartais net ir du mėnesius ar dar ilgiau. Vis dėlto, prekės, kurios užsakomos iš lietuviškųelektroninių parduotuvių, galim pasiekti pirkėją vos per kelias darbo dienas. Taigi, ilgai laukti tikrai neteks ir labai greitai galėsite pasidžiaugti naujais drabužiais.

Skaityti toliau

Stumdomos durys

Paskutiniu metu vis labiau populiarėja stumdomos durys. Ir visai ne be reikalo – jų galimybės tikrai nėra ribotos, ir galite išbandyti įvairius stumdomų durų variantus, norėdami atnaujinti savo namus. Taigi, kam jos gali būti naudojamos?

Stumdomos durysVisų pirma, stumdomas duris galima įsirengti vietoj įprastų durų. Nors tai dar nėra labai populiaru, tačiau tai iš tiesų patogu. Tokių durų paprastai nereikia sutepti, norint, kad jos veiktų tyliai. Taip pat taip galima apsidrausti, kad į tam tikrą patalpą neįeis turimi naminiai gyvūnai. Tai itin aktualu tiems, kurie turi mažų vaikų ir baiminasi, kad į jų kambarį įeis šuo ar katinas.

Taip pat stumdomos durys nepakeičiamos norint įsirengti sieninę spintą. Kai kurie žmonės, norintys atsinaujinti savo namus, sieninę spintą įsirenginėja patys, ir viskas, ką reikia užsisakyti, tėra stumdomos durys. Vis dėlto, jei spintą įsirenginėjate patys, svarbu žinoti, kaip teisingai išmatuoti spintos matmenis. Galbūt didelių sunkumų nekils, kai norėsite išmatuoti norimos spintos plotį, tačiau taip pat svarbu išmatuoti reikiamą spintos aukštį. Svarbu išmatuoti lubas keliose vietose ir apskaičiuoti vidurkį – tai ir bus reikiamas stumdomų durų aukštis.

Skaityti toliau

Nešiojami kompiuteriai

Retas mūsų savo gyvenimą šiandien galėtų įsivaizduoti be kompiuterio. Nieko nuostabaus – juk tikrai nemažai kasdienių darbų galime atlikti tiesiog naudojantis kompiuteriu, o ką jau kalbėti apie darbą. Nešiojami kompiuteriai – dažno dirbančio žmogaus vienas svarbiausių daiktų. Tai itin patogu – galime susimokėti sąskaitas ar pabaigti pradėtus darbus, kad ir kur bebūtume. Artėjant  šv. Kalėdoms, pradedame galvoti apie kalėdines dovanėles savo artimiesiems, o dažnas kuris pagalvoja ir apie… dovaną sau. O kodėl gi ne – artėjant svarbiausioms žiemos šventėms tikrai galime rasti nemažai prekių, kurioms taikoma solidi nuolaida, ir nešiojami kompiuteriai – taip pat nėra išimtis. Ne vienas mūsų, pirkdamas šventines dovanas, norėtų išvengti šventinio šurmulio, todėl bene geriausias būdas apsipirkti – internetu.

Nors kai kurie žmonės vis dar baiminasi, kad prekės, perkamos internetu, gali būti prastesnės kokybės, tačiau baimintis tikrai nėra ko. Parduotuvėse internete ar įprastose parduotuvėse dažniausiai galime rasti tokių pačių prekių, ir skirtumas gali būti tik toks, kad internete galime rasti prekių už palankesnę kainą. Technikos prekėms paprastai teikiama garantija, todėl nėra ko bijoti. Net jei pasirodys, kad prekės nėra kokybiškos, jas visada galima grąžinti, taigi, rizikos jokios nėra.

Skaityti toliau