Mėnesio archyvas: 2015 m. rugpjūčio mėn.

Būsimo dizainerio vasaros praktika

Kai Pauliui pagaliau atsirado galimybė atlikti įdomią vasaros kūrybinę praktiką, jo širdis spurdėjo iš džiaugsmo – būtent to jis laukė jau seniai. Nors mokosi Lietuvoje, tačiau jį domino top graphic designers darbai iš viso pasaulio. Jis seniai žavėjosi gausybe genialių sprendimų, kurie yra pritaikyti pasaulinio masto įmonėse. Susiradęs platų grafinio dizaino specialistų tinklą ir agentūrą jis jau sausio mėnesį pradėjo siųsti laiškus į Londono įmones, siūlydamasis atvykti atlikti praktikos. Pasisekė, viena taip labai jam patikusi agentūra sutiko jį priimti. Kokių nuotykių patyrė Paulius, kas jam labiausiai patiko, kas ne, kokių pastebėjimų jis turi? Klausomės Pauliaus pasakojimo.

Darbuotojo ir kliento santykiai

Praktika dizaineriamsPaulius pasakoja, kad labiausiai jį sužavėjo pasitikėjimu ir draugiškumu grįsti darbuotojų, klientų ir bosų santykiai. „Buvau pratęs, kad kai Lietuvoje šefas staiga pasidaro geras, tai už to slypi kažkokia klasta, pavyzdžiui, jis tuoj paprašys per naktį pateikti projektą viešiesiems pirkimams, nes rytoj jau termino pabaiga. Ten viskas kitaip. Mane labiausiai nustebino, kai man paskambino klientas vos savaitei po užsakymo pradžios tiesiog šiaip pasiteirauti, ar aš gerai jaučiuosi su savo darbo, ar esu pats patenkintas. Tiesiog taip, be jokio spaudimo“, – prisimena Paulius.

Profesionalumas ir orientyrai

Skaityti toliau

Programavimas – viena perspektyviausių šių dienų specialybių

Programavimo paslaugosPrieš daugiau nei dešimtmetį dauguma žmonių stebėjosi naujausiomis į telefonus įdiegtomis technologijomis, spalvotomis kameromis bei ekranais, įvairiomis kompiuterinių programų subtilybėmis – netgi turėti kompiuterį namuose nebuvo taip įprasta, kaip dabar, kuomet daugelis šeimų namuose turi net ne vieną. Bėgant laikui bei technologijoms vis sparčiau tobulėjant, ėmė populiarėti su tuo susijusios profesijos – reikėjo žmonių, kurie galėtų plėsti šią veiklą, užsiimti įrangos atnaujinimais, generuotų naujas idėjas ateičia bei suprastų, kokios didelės yra technologijų perspektyvos netolimoje ateityje. Minėto dešimtmečio eigoje itin išpopulierėjo ir interneto svetainiu kurimas, vis daugiau žmonių ėmė leisti laiką internete, bendrauti socialiniuose tinkluose, susidomėjo, kaip visi šie puslapiai, kuriuose savo dienas leidžia tiek daug žmonių, yra kuriami. Taigi, interneto svetainiu kurimas tapo potencialiai itin perspektyvia galinčia būti specialybe, kuri, praėjus dešimtmečiui, pasirodė tokia ir esanti – šiuo metu daugybė žmonių nori būti programuotojais, mokosi savarankiškai bei studijuoja aukštojo mokslo institucijose, tačiau tai nemažina šios srities specialistų paklausos – anaiptol, ji tik auga.

Skaityti toliau