Mėnesio archyvas: 2022 m. liepos mėn.

Telefoną aš turiu – išmanus tuomet esu!

Telefonas ir išmaniosios jo funkcijos. Kokią naudą jos mums gali suteikti?

TelefonaiVerta pastebėti tai, kad telefonas yra tas įrenginys, kuriuo naudojamės bemaž kiekvienas. Drąsiai galima teigti, kad diena be jo yra tiesiog neįsivaizduojama. Puikiai suvokiame tai, kad tai nėra vien nepakeičiama susisiekimo priemonė. Jame visko telpa tikrai kur kas daugiau. Drąsiai galima teigti, kad jų pasirinkimo asortimentas šiandien yra labai platus, o modelių gausa rinkoje – stebina. Būtina suvokti tai, kad labai svarbu, ką planuojate veikti su telefono aparatu ir kokios esminės savybės jums bus reikalingos. Būtina suvokti tai, kad šiandien yra naudojami ne bet kokie, tačiau, išmanūs mobilieji telefonai. Drąsiai galima teigti, kad tai nepakeičiamas, daugiafunkcinis įrenginys, kurio dėka vienu metu galime atlikti tiek daug skirtingų darbų. Puikiai suvokiame tai, kad juo naudotis yra tikrai labai paprasta. Tai lengvai gali padaryti tiek vaikai, tiek ir senjorai. Žinoma, priprasti ir į savo gyvenimą įsileisti šias išmaniąsias technologijas tikrai nebuvo taip paprasta. Drąsiai galima teigti, kad visą kas nauja, reikalauja tam tikro adaptacijos periodo ir prisitaikymo. Būtina suvokti tai, kad vieni iš mūsų, inovacijas geba priimti kur kas greičiau ir paprasčiau nei kiti. Šiuo klausimu, amžius tikrai nėra vienas iš pagrindinių kriterijų. Nors dažnai sakoma, kad senjorai negeba naudotis išmaniomis technologijomis ar net jas suvokti, tačiau, taip tikrai nėra. Drąsiai galima teigti, kad ši rizika galioja ne tik vyresniems, tačiau ir jauniems žmonėms. Tikėtina, kad visą tai lemia suvokimas ir noras priimti tai, kas nauja ir dar neatrasta. Drąsiai galima teigti, kad telefono dėka galime padaryti tiek daug. Jų veikimo laukas nėra apribotas. Žinoma, tai būtų kur kas sunkiau padaryti mažiau išsivysčiusiose šalyse, kuriose yra labai prastas ryšio tinklas ir nėra sukurtas pakankamai platus antenų tiltas. Būtina suvokti tai, kad telefonas prieš 20 metų ir toks įrenginys, kurį galime laikyti savo rankose šiandien yra vienas su kitu visiškai nesuderinami dalykai. Drąsiai galima teigti, kad juose telpa bemaž visas mūsų gyvenimas ar bent jau didelė jo dalis. Puikiai suvokiame tai, kad įrenginiai yra linkę gesti. Tad, nenustebkite, kad jums gali būti reikalingas mobiliuju telefonu remontas. Tačiau, jis gali būti atliekamas labai greitai. Jei gedimas nėra rimtas, jis pašalinamas vos per kelias minutes.

Kaip teisingai pirkti vaikiškus batus?

BataiIeškote tobulos vaikiškų batų poros? Kai pasirinkimas toks didelis, gali būti sunku suprasti, nuo ko pradėti. Prieš pirkdami bet kokius vaikiškus batus, turite įsitikinti, kad jie yra tinkamo dydžio. Taip yra todėl, kad vaiko pėda greičiausiai bus siauresnė nei suaugusiojo. Taigi, jei ieškote naujos vaikiškų batų poros, pirmiausia išbandykite šiuos patarimus:

1. Išmatuokite juos pas avalynės specialistą . Tai gali atrodyti kaip sveikas protas, tačiau daugelis tėvų nesuvokia, kaip svarbu tinkamai išmatuoti vaikų batus. Juk nėra gerai nusipirkti sau 11 dydžio batų porą ir tik po pirmos dienos mokykloje sužinoti, kad jie suplyšo. Užuot nusivylę ir iš karto pirkę kitą porą, išmatuokite vaiko pėdas ir paklauskite specialisto, kur turėtų būti jo avalynės skliautas.

2. Ieškokite atraminių padų . Daugelis vaikiškų batų turi atraminius guminius arba vinilinius padus pado apačioje. Tačiau taip būna ne visada – o tai gali lemti pavojingus lūžius ar pūsles ateityje. Jei yra galimybė (ir jei įmanoma), rinkitės batus kietu padu.

Skaityti toliau

Menka organizmo dalis ir didžiulė jos reikšmė

Dantis yra viena mažiausių žmogaus kūno dalių, kurios užimamas plotas dažniausiai siekia ne daugiau nei kvadratinį centimetrą. Vis dėlto, net ir turint omenyje mažą danties dydį, drąsiai būtų galima teigti, kad tai ir viena svarbiausių žmogaus kūno dalių. Netekus bent vieno danties, iškart imamas jausti diskomfortas, nukenčia estetika, suprastėja kramtymo funkcija, o ilgainiui gali išsivystyti ir virškinimo problemų bei veido kontūro pakitimų. Kiekvienas dantis atlieka savo funkcija ir užima svarbią vietą burnos lanke, tačiau paprastai tuo susidomime tik tada, kai reikalinga dantų implantacija ar iškyla panašių problemų. Ką iš tikrųjų reikėtų žinoti apie savo dantis?

Net ir pats mažiausias turi savo vietą

Teigiama, kad dantys yra tarp pačių stipriausių žmogaus organizmo dalių. Juos sudaro baltymai ir mineralai, o jų pagrindinė jų funkcija ne tik dalyvauti maisto virškinimo sistemoje, tačiau ir palaikyti sklandžią bei raiškią kalbą. Visiems gerai žinoma, kad įprastai suaugęs žmogus turi 32 dantis išsidėsčiusius viršutiniame ir apatiniame žandikauliuose: 8 priekinius, 4 iltinius, 8 kapliai ir 12 krūminių, iš kurių 4 – protiniai dantys. Vaikai dantų turi šiek tiek mažiau. Apie pusės metų amžiaus vaikui pradėję dygti pieniniai dantys, sulaukus trejų jau turėtų sudaryti visa vainiką: 8 priekiniai, 4 iltiniai ir 8 krūminiai. Pieninius dantis nuolatiniai ima keisti apie 6-12 gyvenimo metus, pirmieji paprastai pradeda dygti krūminiai. Sulaukus 21 metų amžiaus žmogaus žandikauliuose dažniausiai jau būna išdygę visi dantys – taip pat ir protiniai.

  • Priekiniai dantys. Aštuoniukė priekinių dantų, išsidėsčiusių pačiame viršutinio ir apatinio žandikaulio centre atlieka kandimo funkciją. Priekiniai dantys išsiskiria ypatingai aštria briauna, kuri tvirtai sukanda maistą.
  • Iltiniai dantys. Du viršuje ir du apačioje esantys iltiniai dantys yra smailūs ir aštrūs. Jų paskirtis – smulkinti maistą.
  • Kapliai. Tarp ilčių ir krūminių dantų esantys kapliai yra gerokai didesni už prieš tai aptartuosius. Tai stiprūs ir tvirti dantys, kurie reikalingi smulkinti maistą į dar mažesnes dalis, kad būtų kuo lengviau jį praryti.
  • Krūminiai dantys. Patys didžiausi ir stipriausi yra krūminiai dantys, kurie rikiuojasi žandikaulio pabaigoje. Krūminių dantų paviršius yra didžiausias, todėl jie atlieka maisto trynimo funkciją, kad kuo mažiau darbo liktų kitiems virškinimo elementams. Valgant, liežuvis nuolat stumia maistą ir burnos galą, kad jis pasiektų ten esančius krūminius dantis ir būtų reikiamai susmulkintas. Tokią pat funkciją atlieka ir kiek vėliau išdygstantys protiniai dantys, ne visų žmonių žandikauliuose jiems užtenka vietos. Kartais protinių dantų dygimas sukelia uždegimus, todėl jie turi būti šalinami. Protinių dantų transplantacija nėra reikalinga ir atliekama, nes ir be protinių dantų maistas yra užtektinai susmulkinamas kitais krūminiais.

Skaityti toliau

9 patarimai, kaip patirti nuotykį baidarėmis, kurio niekada nepamiršite

Aktyvus poilsisNesvarbu, ar gyvenate netoli ežero, ar tiesiog turite galimybę prie jo prieiti, tyrinėti ežerą – puikus laiko praleidimo būdas. Jei pradedate plaukti baidarėmis arba tiesiog norite gauti patarimų, kaip nuostabiai tyrinėti ežerą, skaitykite toliau! Turint šiek tiek žinių ir iš anksto suplanavus, bet kuris ežeras gali tapti jūsų nauja mėgstamiausia vieta atsipalaiduoti ir pailsėti po darbo dienos. Pateikiame 9 geriausius patarimus, kaip patirti baidarių žygį, kurio niekada nepamiršite. Baidarės su vaikais gali tapti puiikia pramoga.

Viską planuokite iš anksto

Prieš išvykstant prie ežero, reikėtų suplanuoti maršrutą. Pasižymėkite orientyrus, ežero pakrančių kelius ir visus prieigos taškus, į kuriuos reikės nuvykti. Tai padės jums lengviau orientuotis, taip pat užtikrins, kad nepraleisite jokių prieigų.

Pažinkite aplinką

Plaukdami baidarėmis negalite būti tik savo pasaulyje. Esate gamtoje, todėl skirkite akimirką, kad pažintumėte aplinką. Ieškokite paukščių, klausykitės garsų ir atkreipkite dėmesį į kitus laukinius gyvūnus, kurie gali būti toje vietovėje. Juk nenorite nieko išgąsdinti! Taip ne tik darysite teigiamą poveikį aplinkai, bet ir užtikrinsite šiems gyvūnams saugią ir patogią aplinką.

Skaityti toliau