Mėnesio archyvas: 2018 m. gruodžio mėn.

Statybos Senamiestyje – kodėl taip sudėtinga

Jeigu mąstote, kur turėtų būti perkamas naujas butas Senamiestyje, ši tema jums turėtų būti labai aktuali. Visi, kas pirko seną butą Senamiestyje ir bandė jį remontuoti, žino šias problemas. Jeigu ir jūs taip darysite, greitai jos irgi bus jums pažįstamos. Tad geriau pirkti naujos statybos būstą šalia senamiesčio.

Sunku pravažiuoti

Jeigu darbus reikės vykdyti vienoje iš siaurųjų Senamiesčio gatvelių, tai gali visko būti, kad ten kažkas nutiks ne tokio ir paprasto. Pagalvokite, vien su dviračiu ten sunkiai pravažiuojate. Tai kaip reikėtų tikėtis iš laviruoti su kokiu krovininiu autobusiuku, sunkvežimiu ar dar didesniu statybininkų automobiliu? Tai tikrai gali tapti labai sunkia užduotimi, dėl ko darbininkai mielai jus dar labiau apmokestins.

Paveldo zonoje vykdoma urbanistinio draustinio apsauga

Didžiausi sunkumai tikrojoje Senamiesčio teritorijoje bus dėl Paveldo zonos ir joje keliamų reikalavimų. Čia tikrai bus labai sudėtinga viską sutvarkyti. Gal iš dalies leidimus gauti net bus lengviau tuomet, kai tvarkysite kapitalines sienas sename daugiabutyje ir turėsite gauti visų kaimynų pritarimą, taip pat architektų, projektuotojų patvirtinimus… Senamiestyje norint vykdyti statybas, reikės imtis nemažai reikalų, kad susitvarkytumėte popierius, ir tikrai ne viską ten galėsite daryti, kadangi privalu išsaugoti vertingąsias Senamiesčio savybes. Jeigu būtų buvę galima Senamiestyje daryti, ką nori, tai tokios vietos jau seniai būtų nelikę. Vyrautų kolūkinis barokas.

Projektuoti turi paveldosaugos leidimą turintieji

Skaityti toliau

Blogi spaudos sprendimai

Jeigu spausdintuve baigiasi rašalas, labai svarbu yra kokybiškas spausdintuvų kasečių pildymas Kaune, nes spauda, kuri bus pagaminta su besibaigiančia kasete, bus neryški, mažai matysis, nebus nieko gero. Kas apskritai nulemia tai, kad kai kurie spaudos gaminiai būna tiesiog siaubingi? Štai kelios pagrindinės klaidų kategorijos.

Prastas techninis spausdinimo efektyvumas

Visų pirma, spauda gali būti techniškai blogai atspausdinta, jeigu sugedęs arba labai nekokybiškas spausdintuvas. Namuose mes juos turime visokius, niekas to netikrina, tačiau spausdinant spaustuvėje, jos atstovai turėtų užtikrinti, kad spauda būtų tikrai labai kokybiška, gera. Taip pat reikėtų pagalvoti ir apie tai, kad kai kuriais atvejais spauda gali būti dėl to, kad kažkokia kasetė baiginėjasi. Tai liečia tiek juodai baltą, tiek spalvotą spaudą.

Netinkamas popierius

Taip pat spauda gali atrodyti blogai, jeigu ji bus atlikta ant netinkamo popieriaus. Pavyzdžiui, ant tokio, per kurį labai persigeria rašalas. Arba tokio, kuris atrodo blogai ir be spaudos – yra nešvarus, suglamžytas ir kitaip brokuotas. Tad reikėtų prieš spausdinant pasirinkti tinkamą popieriaus rūšį ir įsitikinti, kad popieriaus lapai tikrai kokybiški, puikiai atrodo.

Siaubingas maketas

Skaityti toliau