Mėnesio archyvas: 2020 m. balandžio mėn.

KET testai: ką reikia žinoti?

Mano KETIšlaikyti vairuotojų egzaminus ir gauti vairuotojo pažymėjimą svajoja daugelis, todėl aktualu kaip išlaikyti egzaminus. Šiuo metu yra daug galimybių, kaip pasiruošti egzaminams. Tai ir ket testai, ir papildomos vairavimo pamokos bei savarankiškas mokymasis. Ką reikia žinoti, jeigu jums reikia pasiruošti vairuotojo egzaminams?

Kiekvienas mokinys turi sąžiningai mokytis kelių eismo taisykles. Žinoma, mokantis vairuotojų rengimo kursuose mokytojai padeda tas taisykles suprasti, tačiau ne visiems taip lengva jas suprasti. Kai kurie negali suprasti sudėtingesnių taisyklių ir jiems kyla neaiškumų su tų taisyklių taikymu keliuose. Tokiais atvejais praverčia skirti daugiau laiko teorijos mokymuisi ir klausytis ką sako mokytojai. Mokantis teorijos neužtenka tik paklausyti ką sako mokytojai ar tiesiog perskaityti kelių eismo taisyklių knygelę. Taip pat neužtenka išmokti atmintinai visas kelių eismo taisykles, kurias randate kelių eismo taisyklių knygelėje. Iš to naudos tikrai jums nebus, jei nesuprasite, kaip tas taisykles taikyti keliuose. Taigi, ko reikia, kad galėtumėte taikyti kelių eismo taisykles?

Skaityti toliau

Pramonei skirtos valymo priemonės: ką reikia žinoti?

Šiuo metu yra paklausios valymo priemonės pramonei. Jos skiriasi savo sudėtimi ir kokybe, lyginant su buitinėmis valymo priemonėmis. Ne visi pirkėjai žino, kaip išsirinkti pramonei skirtas priemones, kuriomis bus valomi tam tikri paviršiai ar šalinami tam tikri nešvarumai, todėl gali praversti patarimai. Ką reikia žinoti apie pramonėje naudojamas valymo priemones?

ValymasŠiuolaikinės valymo priemonės gaminamos pagal tam tikrus reikalavimus. Kiekviena iš priemonių yra skirta tam tikriems paviršiams ir nešvarumams valyti, tačiau ne visi pirkėjai tai žino, todėl labai dažnai perkamos bet kokios priemonės. Žinoma, jos nebūna tokios efektyvios arba gali net ir pakenkti. Dėl tokių priežasčių reikia labai atidžiai rinktis ką pirkti. Pradėti galima nuo to, kad reikia pasirinkti tinkamas priemones skirtas valymui pagal tai, kad jos būtų tinkamos tiems, paviršiams, kurie bus valomi. Pavyzdžiui, skirsis valiklis, kuris bus tinkamas valyti maisto pramonėje naudojamiems paviršiams ir tas, kuris bus naudojamas automobilių dirbtuvėse valyti tepalų dėmes. Taip pat reikia rinktis ir atsižvelgiant į tai, kokie nešvarumai bus valomi. Skiriasi riebalų, tepalų, dažų ir pan. nešvarumai. Taigi, tik tinkamai parinktas valiklis, kuris bus parinktas pagal paviršius ir nešvarumus, bus efektyvus.

Skaityti toliau

Saulės energija padės nenutrūkstamai tiekti elektrą Malio ligoninėje

Lietuvoje įgyvendinama Klimato kaitos programa, kurios vieni iš tikslų – atsinaujinančių energijos išteklių panaudojimo skatinimas. Atsinaujinantys ištekliai šalyje – tai vėjo ir saulės energija, biokuras. Taip pat vykdomi bendradarbiavimo su besivystančiomis šalimis projektai, perduodant Lietuvos technologijas ir patirtį. Pagal šiuos projektus įrengtos saulės elektrinės Malyje, Gruzijoje, Malaizijoje. Buvo pasirinkta įmonė „Saulės grąža“, kuri įrengė elektrines ant Malio sostinės Bamako mokslo ir technologijų universiteto ir „Gabriel Toure“ universiteto ligoninės stogo. Pagrindinis projekto tikslas – mažinti šiltnamio efektą sukeliančių CO2 dujų kiekį.

Malyje saulės energija nėra išnaudojama, nors saulėtų dienų skaičius čia yra apie 300. Šioje šalyje galima pagaminti žymiai daugiau energijos iš šio atsinaujinančio šaltinio, negu Lietuvoje. Saulės spinduliuotė Malyje siekia net 1700-2100 kWh/m2 per metus. Mūsų šalyje – apie 1000 kWh/m2.

Skaityti toliau