Mėnesio archyvas: 2015 m. liepos mėn.

Batutų nuoma: kainos aspektai

Jei grįžtume į vaikystę – prisimintume, kad anksčiau batutai būdavo prieinami tik turtingųjų tėvelių vaikams ir tekdavo labai su pavydu žiūrėti į galimybes, kurios niekada nebuvo pasiekiamos ranka.

Šiuo metu batutai gal irgi nėra randami kiekvienos šeimos namuose, tačiau egzistuojant nuomos galimybėms – kiekvieną vaiko šventę galima padaryti kur kas įspūdingesne. Batutų nuoma – visiems prieinama paslauga, kuria rekomenduojama pasinaudoti tiems, kurie nori, kad vaiko šventė būtų kuo įspūdingesnė.

Batutų nuoma dažniausiai remiasi į kainą. Kadangi egzistuoja gana platus pasirinkimas – kiekvienas asmuo gali rasti tokius variantus, kurie jam tiktų ir patiktų labiausiai. Žinoma, įskaitant ir kainos pasirinkimą. Trumpai aptarsime veiksnius, kurie dažniausiai ir lemia, kodėl batutų nuomos kaina kyla arba krenta.

TRUKMĖ. Pirmiausia žiūrima į tai, kiek laiko planuojate naudotis batuto teikiamomis galimybėmis. Logiška, kad nuo trukmės priklauso ir tai, kiek pinigų reikės sumokėti už paslaugas. Dažniausiai nuoma būna įkainojama valandiniu ir tuo pačiu dieniniu tarifu. Jei norite nuomotis vienam vakarui – galite pasirinkti ir valandinį tarifą. Tačiau batuto negrąžinus laiku paprasčiausiai tenka mokėti baudas. Kur kas geriau paprasčiausiai išsinuomoti parai arba dviem ir be jokio galvos skausmo leisti mėgautis vaikams žaidimu. Tiesa, jį išbandyti rekomenduojame ir suaugusiems.

Vasara, batutai, nuomaSKAIČIUS. Skiriasi batutų dydis, tad jei reikia daikto, kuriame vienu metu galėtų šokinėti bent trys vaikai – pasirinkite didelį batutą. Kita vertus, dažniausiai gimtadieniuose yra daugiau svečių, taigi norint, kad nei vienas neliūdėtų ir nebūtų nuskriaustas, kad konkrečiu metu galėtų mėgautis teikiamais malonumais – išsinuomokite kelis batutus: bent du arba tris. Dažniausiai nuomojantis didesnį kiekį taikomos įvairios nuolaidos, kurios leidžia kur kas pigiau pasinaudoti paslauga. Būna netgi taip, kad nuomojantis du batutus kelioms paroms – už trečią paprasčiausiai net nebereikia mokėti.

Skaityti toliau

Samsung telefonai – vienas dažniausių pasirinkimų

Samsung telefonaiŠiandien dauguma mūsų neįsivaizduotų savo dienos be mobilaus telefono: esame pratę telefoną naudoti ne vien tik skambučiams bei žinutėms, bet taip pat svarbios ir kitos funkcijos: žadintuvas, skaičiuoklė, mobilusis internetas, įvairios programėlės, ir t.t. Taigi, nusprendus įsigyti naują telefoną gana dažnai tenka pasvarstyti, koks telefonas geriausiai atitiktų poreikius, ir vienas dažniausių pasirinkimų – tai samsung telefonai.

Skaityti toliau

Ieškome buto Anglijoje

Gyvenimo pradžia naujoje šalyje visada yra įsimintina vien dėl tų visų nuotykių, kuriuos patiri, kol apsipranti su kita šalimi, su jos taisyklėmis. Pirmasis galvos skausmas visada, kaip sakytų anglai, būna, to rent to buy, gauti, kur gyventi. Gerai tiems, kas atvažiuoja pas gimines, jie iškart gali apsistoti bent trumpam. Tačiau tokie gyvenimo atvejai dažnesni tada, kai planuojama dirbti – tada mūsų šalies gyventojai vienas pas kitą „eilute“ atseka pas gimines. Tačiau, kai kažkas išvažiuoja studijuoti ir būna pirmasis išvykstantis, tada tenka savarankiškai rasti butą. Man teko būti tuo, kuris ieškojosi būsto, o tai darydamas sužinojau, kokia yra butų nuomos rinka bei kokie dėsniai joje galioja.

Ko nori nuomotojai

Butas AnglijojeKai nuomininkų, ieškančių sau pastogės, tiek daug, tai nuomotojai gali sau leisti būti išrankiais, kol bus surastas pats tinkamiausias nuomininkas. Visų pirma, pats svarbiausias reikalavimas, kuris paprasta tampa itin svarbiu atrankos kriterijumi, yra nemažas pradinis įnašas. Pasirašant nuomos sutartį, dažnai reikalaujama sumokėti tikrai nemažą depozitą arba nuomą į priekį už 3 – 6 mėnesius. Taip pat, kaip ir bet kurioje šalyje, nuomotojai domisi, ką veikia nuomininkai, pasirenka, ar jiems patinka rami sėsli šeima, ar verčiau kokie nors studentai. Atsižvelgiama ir į tai, ar nuomininkai nori auginti gyvūnus.

Ko ieško nuomininkai

Skaityti toliau