Mėnesio archyvas: 2019 m. spalio mėn.

Kam reikalingos šienapjovės?

Šiuolaikinės žemės ūkio technikos pasirinkimas tikrai stebina, todėl kai prireikia pagalbos pjaunant žolę, ieškomos šienapjovės. Priklausomai nuo ūkio dydžio reikia pasirinkti tinkamą našumą, dydį ir kainą. Kokią šienapjovę rinktis ir kam ji skirta?

šienapjovėsŠienapjovė skirta pjauti žolę. Tai labai patogu turint dideles pievas. Tiesa, ir mažų pievų savininkai renkasi tokią techniką, tik skiriasi jų kategorija. Pavyzdžiui, jeigu šienapjovė reikalinga mažo ar vidutinio ūkio savininkui, tai turėtų būti perkama pakabinama arba prikabinama šienapjovė. Ji turi būti nedidelė, kad galėtų tikslingai nupjauti nedidelius plotus. Renkantis labai svarbu įvertinti, kokia pieva bus pjaunama ir, kokios galimybės joje apsisukti. Jei apsisukimui vietos nėra daug, tai tikslingiau pirkti mažą šienapjovę, kuri bus manevringa. Be to, kai pasirenkama tokia šienapjovė, tai mažos ar vidutinės galios traktorius bus tinkamai apkraunamas ir tai bus ekonomiškas pjovimas. Taigi, didelės technikos pjovimui neverta rinktis, nes bus neekonomiška ir nepatogu. Didelė šienapjovė bus tinkama tokiu atveju, kai pjaunamo ploto bus daugiau kaip keliasdešimt hektarų ir ją reikia pjauti bent 2 kartus per metus. Tokiu atveju apsimoka pirkti didelę šienapjovę arba galima rinktis sudėtinę šienapjovę. Tokia yra sudaryta iš šienapjovių junginio, kai yra priekinė ir galinė pakabinama arba montuojamas specialus šienapjovių junginys. Toks junginys gali būti montuojamas tiek ant specialaus traktoriaus, tiek ir ant savaeigio smulkintuvo.

Skaityti toliau

Renkamės šviesas automobiliui

Šviesos automobiliui yra būtinos, todėl ieškodami ką rinktis, pirkėjai randa labai didelį pasirinkimą. Auto Šviesos gali būti skirtingos, tačiau renkantis tampa svarbu, koks spalvos spektras geriausias. Didelį pasirinkimą įvairių kokybiškų lempų įsigykite čia. Kurias iš jų rinktis?

Lempos automobiliamsDaugelis pirkėjų pradėję tinkamų lempučių savo automobiliui paieškas randa labai didelį pasirinkimą. Deja, bet tai kartais nėra taip gerai, kaip iš pradžių įsivaizduojama, nes išsirinkti iš daugybės skirtingų prekių tampa sudėtinga. Tuomet pirkėjai užduoda klausimą – kokios xenon lemputės spalvos spektras yra tinkamiausias? Išgirdus atsakymą gali tekti nusivilti, nes negalima vienareikšmiškai pasakyti, kuri spalva geriausia. Tai labai individualu, nes kiekvienas vairuotojas kitaip vertina šviesą. Pavyzdžiui, vieni vairuotojai teigia, kad jiems geriausia, kai lemputės yra labai galingos, nes tuomet stipriai apšviečia kelią. Kiti vairuotojai sakys, kad jiems svarbiau, kad lemputės skleistų mėlyną šviesą, nes tuomet jie geriau mato kelią. Kai kurie renkasi vidurkį tarp šviesos galingumo ir melsvos spalvos išraiškos. Kaip matome, nėra vieno teisingo pasirinkimo. Jums reikia patiems pagalvoti ir pasirinkti, kas jums tinka labiausiai.

Skaityti toliau