Mėnesio archyvas: 2020 m. gruodžio mėn.

Saulės parkas Kuršėnuose

Saulės parkai Lietuvoje suteikia galimybę turėti saulės elektrines gyventojams ir juridiniams asmenims neturintiems tinkamo pastato stogo ar žemės ploto. Vienas iš didžiausių yra Kuršėnų saulės parkas, esantis Šiaulių rajone. Jame jau sumontuotų jėgainių bendra galia siekia 2,5 MW, planuojama parką išplėsti iki 5 MW. Šį projektą vysto pažangi saulės energetikos įmonė „Saulės grąža“.

Saulės parkai – tai galimybė kiekvienam rezervuoti elektrinę

Kuršėnų saulės parke pabaigtas IV etapas, nuo 2020 metų spalio 29 dienos gautas leidimas tiekti elektrą. Šiame parke elektrinę sau gali rezervuoti kiekvienas kotedžo, buto ar namo gyventojas, kuris nori sumažinti elektros kaštus. Jėgainių generuojama energija padeda sumažinti elektros išlaidas 3 kartus. Nesunkiai galite apskaičiuoti, kada jėgainė atsipirks.

Jeigu jūs už elektrą mokate 60 eurų, tai turėdami jėgainę mokėtumėte 20 ir sutaupytumėte 40 eurų. Įsigyti 1 kW galios elektrinę Kuršėnų saulės parke jums kainuotų 925 eurus. Šiuo metu, artėjančių Šv. Kalėdų proga „Saulės grąža“ komanda siūlo pasinaudoti 50 eurų nuolaida, kuri galioja iki sausio 5 dienos. Be to, jūs galite gauti Aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA) paramą, kuri siekia 323 eurus už 1 kW galios. Taigi, su parama 1 kW dabar jums kainuotų tik 552 eurus. Tokių mažų kainų dar niekada nebuvo!

Skaityti toliau

Išorinė komunikacija pradedant verslą

Išorinė komunikacija tai bendravimas su potencialiais klientais ir visuomene, pristatant savo produktus, paslaugas, įmonę ir jos komandą. Pradedant verslą iš karto reikėtų galvoti ir apie komunikaciją, neatidėlioti vėlesniam laikui kai atsiras daugiau pajamų.

Pandemijos metu išorinė komunikacija nusikelia į internetą, čia galima bendrauti per socialinius tinklus, interneto svetainės pokalbių langelį, per naujienlaiškius ir kitais būdais. Svarbu ne tik sudominti vis naujus galimus pirkėjus, bet ir išlaikyti ryšį su buvusiais. Rinkodaros specialistai sako, kad išlaikyti esamą pirkėją yra penkis kartus pigiau nei gauti naują. Ryšiui palaikyti su esamais ar buvusiais klientais vienas geriausių būdų yra naujienlaiškiai.

Naujienlaiškių siuntimo privalumai:

  • Pigus išorinės komunikacijos būdas

Pradedantysis verslas turėtų numatyti priemones kaip kaupti klientų ir interneto ar fizinės parduotuvės lankytojų adresatus. Interneto svetainėje galima paprašyti pirkėjo sutikimo gauti naujausius pasiūlymus ar įdiegti registracijos formą, kurią užpildyti galėtų ne tik klientai, bet ir lankytojai. Naudojant naujienlaiškių siuntimo platformas už nedidelį mėnesio mokestį galima greitai kurti laiškus ir juos išsiųsti daugybei adresų. Tokia išorinė komunikacija yra nebrangi, leidžianti tiesiogiai bendrauti su savo auditorija.

Transporto nuoma – vis dažnesnis pasirinkimas

Ar galima sakyti, kad lietuviai vis dažniau naudojasi transporto nuomos paslaugomis, kurios atveria galimybes kiekvienam kasdien atstumus įveikti su tokia mašina, kokia jiems labiausiai tinka? Tikrai taip. Svarbiausia, kad transporto paslaugos vis labiau pinga. Jeigu anksčiau nuomojama mašina buvo reikalinga pramogoms arba šventėms, tai šiuo metu ji reikalinga ir kasdienai, kadangi ne visada pavyksta tam tikro modelio mašinas nusipirkti, tačiau visada galima jas išsinuomoti.

Nuoma su vairuotoju

TransportasGana mėgstamas pasirinkimas šiais laikais yra nuoma su vairuotoju. Tiesa, dažniausiai reikalinga tada, kai naudojamasi galimybe užsisakyti mikroautobuso nuomos paslaugas. Žinoma, tikrai ne kiekvienas gali vairuoti masyvią auto priemonę, tad tokiu atveju poreikis nuomotis su vairuotoju yra visiškai natūralus. Tačiau taip pat siūlome nepamiršti, kad galima nuomotis ir lengvąsias auto su vairuotoju. Pavyzdžiui, tokiu atveju, kai reikalingas žmogaus vežimas š oro uosto. Vis daugiau žmonių naudojasi tokia galimybe, kadangi ji suteikia kur kas daugiau komforto, o jis šiuolaikiniam žmogui visada yra prioritetas.

Kainos kismai ir sąlygos

Skaityti toliau

Oro drėkinimo galimybės namuose: ką renkasi lietuviai?

Tinkamas drėgmės kiekis namuose yra ne galimybė, tačiau būtinybė, kuria turi pasirūpinti kiekvienas. Dažniausiai net nepagalvojama apie tai, kad sausas namų oras gali iššaukti labai daug sveikatos problemų ir gyvenimo pokyčiai pamatomi tik tada, kai namuose įdiegiamos patrauklios drėkinimo sistemos, kurias galima rasti čia: orodrekintuvas.lt.

Tiesa, inovatyvios sistemos yra tik viena iš galimybių, kadangi kai kurie lietuviai renkasi kur kas labiau laiko patikrintas galimybes. Apie jas ir parašysime šiame straipsnyje. Esame tikri, kad tokiu atveju rasite Jums labiausiai tinkamą.

DRĖKINIMO SISTEMOS

Oro drekintuvasTaigi, pirmiausia dažniausiai pasirenkamos specialios sistemos, kadangi visi puikiai supranta, kad tik tokiu atveju patalpose bus reikalingas drėgmės kiekis. O kadangi šiuo metu sistemos derinamos ir su eteriniais aliejais – tokiu atveju patalpos yra ne tik reikalingo drėgnumo, tačiau taip pat ir maloniai kvepia bei pagal poreikius gali reguliuoti žmogaus būseną (nuo raminančios iki kur kas aktyvesnės).

ATIDARYTAS LANGAS

Skaityti toliau

Miegamosios lovos vaikams pasirinkimas: svarbiausios gairės

Geras miegas labai svarbus visiems žmonėms, tačiau būtent vaikams – bene svarbiausias. Paprasčiausiai jie kiekvieną dieną išmoksta labai daug naudingų dalykų, kurie dažniausiai be gero miego būtų įsisavinami kur kas sudėtingiau. O kadangi šiuo metu rinkoje siūloma miegamojo lova vaikams yra labai įvairi – kiekvienas gali rasti variantą, kuris jam atrodo labiausiai tinkamas.

Tik siūlome pasinaudoti mūsų gairėmis, kurios yra parengtos pagal ekspertų patarimus.

Miegamojo lovos1. Pirmiausia siūlome rinktis pagal dydį, kuris yra vienas esminių aspektų. Nors daugeliu tėvelių norisi sutaupyti, tad jie dažniausiai perka labai dideles lovas, kurios dažiausiai tinka ilgus metus, tačiau mes siūlome nepamiršti, kad per didelės nėra geras pasirinkimas, kadangi vaikai dažniausiai joje nesijaučia gerai.

2. Lygiai taip pat reikia atsakingai rinktis ir čiužinius, kurie taip pat labai įvairūs. dažnai siūlome tartis su medikais, kurie pasako – kokio kietumo čiužinys vaikui labiausiai tinka. Kol vieniems dėl stuburo problemų labiausiai tinka kieti, tuo tarpu kiti dažniausiai renkasi minkštus.

Skaityti toliau