Mėnesio archyvas: 2019 m. rugpjūčio mėn.

Kaip išsirinkti kraujospūdžio matuoklį?

Kraujospūdžio matavimasLietuvoje sergančiųjų įvairiausiomis širdies ligomis yra labai daug, todėl tampa aktualu nuolat stebėti savo sveikatos būklę, o tam labiausiai tinka – kraujospūdžio matuoklis. Dabar pasirinkimas yra labai didelis, todėl pirkėjams kartais sudėtinga suprasti, kokio prietaiso jiems reikia ir, koks yra tinkamiausias. Tam, kad nesuklysti renkantis, galima pasikliauti patarimais.

Norint išsirinkti labiausiai jums tinkamą kraujospūdžio matuoklį, reikia nusistatyti tam tikrus kriterijus. Vienas iš jų – amžius. Priklausomai nuo naudotojo amžiaus, reikia pasirinkti tinkamą prietaisą. Jauniems žmonėms tinkami riešo matuokliai, o štai vyresni turėtų rinktis įprastus. Taip yra dėl to, kad vyresniame amžiuje pablogėja kraujagyslių būklė ir tampa sudėtinga matuoti riešo srityje. Jauniems riešo matuoklis yra puikus pasirinkimas, o ir naudojimas tokio matuoklio yra daug paprastesnis. Taip pat priklausomai nuo amžiaus reikia parinkti kraujospūdžio matuoklio valdymą. Gal teisingiau būtų pasakyti, kad ne tiek nuo amžiaus, o nuo to, kaip žmogus moka naudotis įvairiomis išmaniomis funkcijomis ir pan., nes šiuo metu rinkoje yra daug įvairiausių matuoklių pradedant paprastais ir baigiant išmaniais. Taip pat svarbu paminėti, kad ne visos funkcijos reikalingos vyresnio amžiaus žmonėms.

Skaityti toliau

Sienų remontas: ką reikia žinoti?

Žalia sienaSienų remontas – atsakingas darbas, kurio dažnai nenorima atlikti patiems. Tuomet reikia sužinoti kokia yra sienu tinkavimas kaina, kiek kainuoja dažymas ir visos reikalingos medžiagos. Įvertinus preliminarią kainą, dažnas susimąsto ar samdyti meistrus, ar patiems atlikti visus darbus.

Atliekant remontą patiems, reikia gerai įvertinti savo galimybes. Jei niekada neatlikote tokių darbų, tai gali būti labai sunku. Pradėti tokius darbus reikės nuo medžiagų pirkimo. Turėsite išsiaiškinti, kokios medžiagos tinkamiausios ir jas įsigyti. Tuomet laukia patalpos paruošimas. Reikia išnešti visus daiktus, o grindis ir langus uždengti specialia danga, kad nesugadintumėte su įvairiomis medžiagomis, skirtomis glaistymui, dažymui ir pan. Metas pašalinti seną sienų dangą. Nesvarbu ar tai dažų sluoksnis, ar tapetai. Viską reikia atidžiai pašalinti. Šis darbas nėra lengvas, reikalauja ir fizinės ištvermės. Ypatingai, jei sienų danga sena ir ją sunku pašalinti. Kai sienos švarios, metas tepti gruntą. Be to, dirbant tokius darbus, reikia žinoti apie tinkamą drėgmę ir temperatūrą. Drėgmė turi būti iki 60 proc. Temperatūra turėtų siekti ne mažiau, kaip 5 laipsnius šilumos. Dirbant netinkamomis sąlygomis, remontas bus atliktas nekokybiškai. Tikriausiai sudėtingiausias darbas – glaistymas. Gali prireikti net kelis kartus atlikti glaistymo darbus tam, kad siena taptų lygi. Šis darbas dažniausiai yra tas, kurį pradėję atlikti žmonės nusprendžia kviestis meistrus, kad baigtų visus darbus už juos. Jei jau įveikėte glaistymą, tai metas pereiti prie dažymo darbų. Tuo viskas baigiama.

Skaityti toliau