Mėnesio archyvas: 2014 m. vasario mėn.

Paskolos

Kartais tenka skolintis pinigų įvairioms išlaidoms: stambiems pirkiniams, neatidėliotinoms paslaugoms, taip pat ir sveikatos priežiūrai… Situacijų gali būti daugybė, kuriose nepavyksta išsiversti be paskolos. Dažnais atvejais pasiimti paskolą yra kur kas paprasčiau nei skolintis iš draugų bei artimųjų, be to, netenka atsidurti nemalonioje padėtyje, kada tenka prašyti pinigų…

Šiandien tokių nemalonių situacijų galima išvengti, nes pasiskolinti yra galimybė tiesiog internetu. Tai ne tik padeda išvengti nemalonių situacijų, bet ir užtikrina, kad paskola bus suteikta itin greitai, ir jums nereikės stovėti eilėje banke ar pildyti įvairiausių paraiškų. Skolintis internetu labai paprasta, ir pasiskolinta pinigų suma jau tą pačią dieną gali atsidurti jūsų banko sąskaitoje, jei dėl paskolos kreipsitės bendrovės darbo metu.

Skaityti toliau

Pripučiami čiužiniai – dar geresniam miegui

Kad diena būtų produktyvi, tą gali užtikrinti tik geras ir patogus miegas. Deja, kelionių metu, kada miegama palapinėse, saldžiu miegu galima pasigirti tikrai ne visada. Kartais atrodo, kad norint išsirinkti vietą, kur bus statoma palapinė, įdedamos visos pastangos, tačiau ryte skauda nugarą ir šonus, nes, vis dėlto, vieta nebuvo tokia lygi, kaip pasirodė iš pat pradžių. Taigi, norint užtikrinti tikrai puikų miegą, vertėtų pagalvoti, kaip tai padaryti. Viena geriausių išeičių – tai pripučiami čiužiniai, kurie gali užtikrinti, kad miegoti tikrai bus patogu, o gerai pailsėjus galėsite žvalūs tęsti savo kelionę.

Renkantis čiužinį, svarbu užtikrinti, kad jis tikrai tilps į palapinę, taigi, iš anksto vertėtų žinoti, kokie čiužinio matmenys jums bus tinkami. Kai čiužinius renkamasi įvairiems turistiniams žygiams, gana dažnai tampa svarbu ir tai, kiek čiužinys sveria – juk dažniausiai su savimi tenka neštis ir palapinę, miegmaišį bei kitus reikmenis, taigi, gali susidaryti tikrai nemažas svoris. Kadangi su savimi paprastai reikia turėti ir pompą čiužiniui pripūsti, taigi, ganėtinai svarbu, kad čiužinys būtų kuo lengvesnis.

Skaityti toliau

Autobusų nuoma

Kartais pasitaiko tokių situacijų, kuomet tenka pervežti ganėtinai daug žmonių. Su tokiomis situacijomis gali tekti susidurti ne taip ir dažnai, tačiau kartais tenka gerokai pasukti galvą, kokį galima būtų rasti sprendimą. Viena geriausių išeičių – autobusų nuoma: jei didelį kiekį žmonių tenka pervežti retai, ne visada taip paprasta rasti tinkamą transporto priemonę. Taigi, kodėl verta nuomotis autobusą?

Jei planuojate kelionę su grupe žmonių, ar svarbi proga švenčiama už miesto rib, tenka pasukti galvą, kaip pervežti reikiamą kiekį žmonių. Dažniausiai nuomotis autobusą yra viena geriausių išeičių, nes jo nuomos kaina nėra tokia didelė, o vairuotojo reikia tik vieno. Visi svečiai tokiu atveju atvyks į šventę laiku, taigi, neteks laukti, kol visi susirinks.

Autobusų nuoma taip pat gali būti viena geriausių išeičių, kai planuojama kelionė. Pavyzdžiui, tai vienas dažniausių pasirinkimų, kai organizuojamos mokyklinės ekskursijos, tačiau, žinoma, autobusai gali būti nuomojami ne tik mokiniams, ir progų, kada galima išvykti su didesne grupe žmonių, gali būti tikrai nemažai.

Skaityti toliau

Gėlių pristatymas

Gana dažnais atvejais gėlių pristatymas į namus gali būti pačiu geriausiu sprendimu: ne visada turime galimybę pasveikinti asmeniškai mums brangius asmenis, ir kartais taip nutinka dėl laiko stokos ar per didelio mus skiriančio atstumo. Taigi, norint pradžiuginti artimą žmogų, galime jam užsakyti gėlių, kurios bus pristatytos tiesiai į namus.

Kokios gėlių pristatymo sąlygos?

Gėles galima užsakyti telefonu arba elektroniniu paštu. Galite pasirinkti jums priimtiniausią variantą, kaip užsakyti gėles, ir paaiškinti salono darbuotojams, kokių gėlių norėtumėte. Rinktis tikrai yra iš ko: galima užsakyti skintų bei vazoninių gėlių,o taip pat ir puokščių. Jei turite viziją, kaip turi atrodyti užsakoma puokštė, galite papasakoti, kaip ji turėtų atrodyti arba atsiųsti nuotraukos pavyzdį. Svarbu žinoti, kad jei norite, jog gėlės būtų pristatomos dar tą pačią dieną, jas reikėtų užsakyti dar iki pietų (12 valandos). Gėlės į namus pristatomos visas savaitės dienas, taigi, galite išsirinkti tinkamiausią dieną. Jei gėlės bus pristatomos solenizantui į namus, apmokėti užsakymą galėsite bankiniu pavedimu, o jei pirmiau jos bus pristatytos į namus (pavyzdžiui, kai dėl laiko stokos negalite nueiti į gėlių saloną), atsiskaityti galėsite ir grynaisiais pinigais.

Skaityti toliau

Kontraceptinių tablečių kova su prezervatyvais

Tėveliams nuolatos kartojant, kad vaikai auga nepastebimai – nepajuntame, kaip lytinis gyvenimas tampa jų dienos dalimi. Supažindinti su apsisaugojimo priemonėmis privalo kiekvienas suaugusysis, kitaip neplanuotas nėštumas gali uždaryti duris ateities planams. Iki šiol neprieinama iki vieningos nuomonės ar geriau kontraceptinės tabletės, ar prezervatyvai. Bažnyčia garsiai rėkia apie nužudomus negimusius kūdikius, medikai apie dirbtinių hormonų daromą žalą, o tablečių propaguotojai apie neplanuotus nėštumus ir puikias apsisaugojimo galimybes.

Pastojimo galimybės praradimas

Medikai nuolatos akcentuoja, jog nuolatinis hormoninių kontraceptikų vartojimas gali užkirsti kelią ateityje planuojamam nėštumui. Prezervatyvai − apsisaugojimo priemonės gydytojų akcentuojamos, kaip sveikesnės ar bent jau nedarančios žalos organizmui. Dėl nuolatinio tablečių vartojimo gali sutrikti moters hormoninė sistema, kuri ateityje užkirs kelią pastojimui. Tai gąsdina daugelį jaunų šeimų, kurių lytinis gyvenimas yra aktyvus, o naudotis kontraceptikais yra kur kas paprasčiau. Ar verta patogumo dėlei ateityje prarasti galimybę džiaugtis didžiausia gyvenimo laime – būvimu tėvais.

Skaityti toliau