Mėnesio archyvas: 2013 m. gruodžio mėn.

Tinkamo šviestuvo pasirinkimas patalpų ir lauko apšvietimui

Kaip ir daugelį kitų prekių, šiai dienai internetu galima įsigyti ir kokybišką lauko šviestuvą. Nors kai kurie žmonės dvejoja, ar toks pirkimo būdas pats tinkamiausias, baimes greitai išsklaido gautos prekės ir sutaupyti pinigai.

Vis tik elektros prekės nėra kompiuteris ar telefonas, tad kaip būti ramiam dėl greitai priimto sprendimo renkantis prekę. Ką vertėtų žinoti siekiant išsirinkti tinkamą šviestuvą ir džiaugtis pirkiniu?

Visų pirma svarbu įvertinti produkto paskirtį ir funkcionalumą, tinkamai pasirinkti prožektorių – šviestuvą ir jiems pritaikytas lempas. Nepakankamas apšvietimas turi įtakos ir darbingumui, bendrai savijautai. Lauko apšvetimui skirti visai kiti šviestuvai. Todėl svarbu tinkamai išsirinkti tinkamai, pagal paskirtį. Dizaino ir kitus, antraeilius, klausimus rekomenduojame pasilikti pabaigai.

Dar prieš renkantis reikalinga žinoti kokiai patalpai ar kitam tikslui reikalingas apšvietimo prietaisas, – kokiomis sąlygomis pastarasis turės dirbti. Pavyzdžiui, didelių patalpų apšvietimui reikalingi specialūs šviestuvai, pritaikyti ilgam darbui, nepamirštant ekonomiškumo, šviesos intensyvumo. Lauko šviestuvai papildomai dar turėtų būti ir atsparūs drėgmei, todėl pravers hermetiniai šviestuvai. Tokie prožektoriai paprastai suderinami su natrio, metalo halogeno ar gyvsidabrio lempomis.

Skaityti toliau

Energetinis sertifikatas: kam jis reikalingas?

Energetinis sertifikatas reikalingas tam, kad būtų nurodyta, kol energijos kiekis sunaudojamas apšildyti tam tikrą pastatą. Jis numato, koks yra energijos suvartojimas, ir kiek ekonomiškas yra tam tikro pastato apšildymas. Tai išreiškiama energetinio naudingumo klasėmis, kurios nurodomos raidėmis nuo A iki G. a lakomapačia aukščiausia naudingumo klase, o G – pačia žemiausia. Nuo šių metų sausio 9 dienos pakeisti įstatymai, numatantys, kad norint išnuomoti arba parduoti būstą privaloma turėti energetinį sertifikatą.

Nors dabar tai yra privalomas formalumas, vis dėlto, tai naudinga ir asmenims, norintiems išnuomoti arba parduoti savo būstą. Jei bus nustatytas aukštas energetinis naudingumas, tikėtina, kad būstą išnuomoti arba parduoti galėsite brangiau – juk kiekvienas, ieškantis nuosavo būsto, tikisi, kad jo išlaikymas bus ekonomiškas.

Jei jums energetinis sertifikatas buvo išduotas seniau, svarbu pasitikrinti jo išdavimo datą – energetinio naudingumo sertifikatas galioja iki dešimties metų, o praėjus šiam laiko tarpui, skaičiavimai turi būti atliekami iš naujo. Per dešimtmetį paprastai energetinis naudingumas gerokai pasikeičia, todėl šie skaičiavimai turi būti atliekami iš naujo.

Skaityti toliau

Prezervatyvai – saugesniems meilės malonumams

Nors šiandien tikrai negalime skųstis kontraceptinių priemonių pasirinkimo gausa, tačiau bene dažniausiai pasirenkami prezervatyvai, kuriuos galime drąsiai vadinti seniausia kontraceptine priemone. Juos paprasta naudoti, jie nedaro jokio poveikio sveikatai, taigi, nieko nuostabaus, kad jie tokie populiarūs. Vis dėlto, reikėtų pasirūpinti, kad prezervatyvai būtų naudojami pagal instrukciją ir laikantis visų saugumo reikalavimų.

Dažniausiai prezervatyvai neapsaugo nuo nėštumo, kadangi būna netinkamai naudojami. Visų pirma, kartais pasirenkami prezervatyvai, kurie nėra pakankamai kokybiški (jie dažniausiai būna pagaminti Rytų šalyse, kurios paprastai negali pasigirti kokybiškais gaminiais). Tikrai neverta rinktis pigesnių prezervatyvų vien tam, kad pavyktų kiek sutaupyti. Žinoma, galite ieškoti prezervatyvų, kurie kainuoja pigiau, tačiau turite būti užtikrinti, kad jie – patikimų gamintojų.

Gana dažnai prezervatyvai suplyšta tokiais atvejais, kai pasirenkamas netinkamas prezervatyvų dydis. Dažniausiai suplyšta ne per maži, o per dideli prezervatyvai. Vyrai, kurių varpos neatitinka standartinio dydžio, paprastai drovisi pirkti prezervatyvus vaistinėje ar kitoje vietoje, kur reikia akis į akį pasiteirauti apie norimą prekę,m tačiau juos galima pirkti ir internetu,, ir visiškai dėl nieko nesibaiminti.

Skaityti toliau

Rūbai internetu praskaidrins rudeninę nuotaiką

Neleiskite rudeniui įsiveržti į Jūsų rūbų spintą. Atsinaujinkite ir susikurkite smagų rudeninį įvaizdį pigiau! Kaip tai padaryti? Atsakymas paprastas – tai rūbai internetu. Dažnas lietuvis jau išbandė apsipirkinėjimą internetu ir daugelis iš Jų liko maloniai nustebinti. Juk apsipirkti pigiau nori kiekvienas, tačiau ne kiekvienas žino kaip tai padaryti. Visagalis internetas dabar Jums padės ne tik smagiai praleisti laiką, susirasti begalę informacijos, bet ir apsipirkti pigiau. Nenusiminkite, jeigu niekada nebandėte pirkti internetu. Tai juk paprasta! Jums tereikia susirasti patinkančią internetinę parduotuvę, užsiregistruoti, išsirinkti patinkančias prekes ir pervesti pinigus. Štai ir viskas! Jūsų siuntinys su užsakytomis prekėmis atkeliaus per kelias darbo dienas, o Jūs galėsite džiaugtis nebrangiais ir stilingais rūbais. Patikėkite, ilgainiui tokį apsipirkimo būdą pamėgsite ir internetinėse parduotuvėse apsipirkinėsite vis dažniau. Juk internetu galima pirkti beveik viską. Rinkitės kosmetiką, avalynę, galanteriją, drabužius ar aksesuarus. Taip pat internetu galite nusipirkti ir buities prekių: indų, tekstilės gaminių, valymo priemonių ar net baldų!

Skaityti toliau

Spintos ir virtuvės baldai

Dažnas mūsų, pasidaręs namuose remontą, nori pasikeisti ir baldus. Nieko nuostabaus: juk paprastai remonto darbams pasiryžtame tik kas dešimt ar penkiolika metų, taigi, tenka pasvarstyti ir apie baldų keitimą. Bėgant laikui, baldai ne tik nusidėvi, bet ir tampa morališkai pasenę, ir norisi ko nors modernesnio. Taigi, tenka pergalvoti, kokios spintos, lovos, staliukai ir t.t. labiausiai tiks mūsų atnaujintiems namams.

Vis dažniau renkamasi tokius baldus, kurie padėtų sutaupyti vietos. Dėl šios priežasties gana dažnai pasirenkamos sieninės spintos ir nestandartiniai baldai, kurie užtikrina, kad visa namų erdvė bus išpildyta maksimaliai. Vis labiau populiarėja ir drabužinės, kurias dažnai įsirengiama vadinamuosiuose „tamsiuosekambariukuose“ ar kitose mažai naudojamose patalpose. Tai labai praktiška: visos šeimos drabužius galima laikytivienoje patalpoje, ir nesvarbu, ar tai pasibaigusio ar esamo sezono drabužiai. Drabužinę įsirengti ne tai ir sudėtinga, tereikia įsirengti sienines spintas. Kadangi šiandien baldai gali būti gaminami pagal užsakymą, jūspatys galite nuspręsti, kiek stalčių ar lentynų jums reikės. Taigi, galite susikurti tokius baldus, kokie patiks būtent jums. Tiek ankštuose, tiek ir labai erdviuose namuose, gana dažnai tenka susidurti su ta pačia problema – kaip išpildyti namų erdvę, kad jie neatrodytų pernelyg tušti ar pernelyg apkrauti. Taigi, tenka užsisakytinestandartinius baldus, kurie tiks būtent jūsų namams.

Skaityti toliau